Afgestudeerd? De beste vacaturesites en vacaturebanken voor starters

Afgestudeerd? De beste vacaturesites en vacaturebanken voor starters

augustus 22, 2019 0 Door Sebastian Beerse

Na maanden zwoegen aan je scriptie of thesis is het je eindelijk gelukt. Je bent afgestudeerd! Nu is het tijd, misschien na een (korte) pauze, om je ideale startersbaan te vinden. Er zijn ontzettend veel vacaturesites en vacaturebanken online te vinden. Deze vacaturesites worden dagelijks aangevuld en hebben allerlei functies om jouw wensen te specificeren. Zo kun je bijvoorbeeld vacatures zoeken op een functie en op een bepaalde locatie. Je kunt ook simpelweg alleen je cv uploaden. Op deze manier laat je de recruiters van de desbetreffende platformen het werk doen. Zij zoeken de perfecte match voor jou uit. Maar er zijn tegenwoordig zoveel vacaturebanken, dat het begrijpelijk is dat je als starter door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er een aantal vacaturesites gespecialiseerd in vacatures voor starters. De vacaturesites met het meest uitgebreide aanbod in 2019 hebben we hier voor je op een rijtje gezet!

Natuurlijk ben je als starter ook benieuwd naar jouw startsalaris. Onderaan vind je ook de handigste tools waarmee je je salaris op basis van functie en ervaring kunt berekenen.

De beste vacaturesites en vacaturebanken

Wist je dat…

je in slechts 3 stappen geld kunt verdienen met je oude studieboeken?

1) Vul de ISBN’s van je boeken in en check direct het bod

2) Stuur ze gratis op

3) Ontvang binnen 7 dagen het geld op je rekening

Regionale vacaturesites en vacaturebanken

Gespecialiseerde vacaturesites per sector

Salaris wijzer of salariskompas

Als starter ben je natuurlijk benieuwd naar jouw startsalaris. Veel bedrijven vragen bij sollicitaties om een salarisindicatie. Als starter is dit lastig, omdat je nog geen referentie hebt. Gelukkig zijn er veel websites waarbij je een salaris check kunt doen. Op deze manier kun je berekenen welk salaris marktconform bij jouw functie en ervaring past. Dit zijn de drie belangrijkste!

Dit artikel delen: