Zo zorg je ervoor dat mensen jouw enquête invullen

Zo zorg je ervoor dat mensen jouw enquête invullen

januari 31, 2019 0 Door Sebastian Beerse

Het is het vervelendste deel van het schrijven van een scriptie: mensen overtuigen dat ze jouw enquête invullen. Als het gaat om het verzamelen van data, is verbergen voor iedereen geen optie. Sterker nog, je moet eigenlijk mensen om hulp vragen. Natuurlijk kun je beginnen met het vragen van vrienden en familie. Maar zelfs zij zullen het niet allemaal instemmen om je te helpen. Daarom zal je moeten vertrouwen op de welwillendheid van onbekenden. Gelukkig zijn er manieren om het invullen van jouw vragenlijst aantrekkelijker te maken voor mensen die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Als je meer respondenten nodig hebt, probeer dan een paar van deze trucs!

Pak een tablet en spreek mensen aan

Het probleem met het versturen van jouw enquête naar mensen via bijvoorbeeld Facebook is dat je niet echt weet of iemand het ook daadwerkelijk jouw enquête invult. Je kan deze onzekerheid overslaan door jouw enquête in te laten vullen door mensen op jouw school op campus. Zorg dat je enquête klaar staat op een tablet die je makkelijk kunt doorgeven aan mensen.

Het benaderen van vreemden rond de campus kan best lastig zijn. Probeer daarom samen te werken met een vriend. Kies een drukke plek zoals de bibliotheek of een populaire lunchplek en probeer de aandacht van mensen te trekken als ze voorbij komen. Als je nog steeds moeite hebt om mensen je enquête in te laten vullen, overweeg dan om een ​​grote zak snoepjes of andere beloningen te kopen. Deze kun je aan mensen uitdelen als bedankje.

Wist je dat…

je met Survio GRATIS en gemakkelijk enquêtes kunt maken? Meer informatie

Een uitgebreider maand- of jaarabonnement nodig? Gebruik de unieke kortingscode ‘10OFFSURVIO‘ van Scriptieblog.com en krijg 10% korting!

Meer informatie

Plaats je enquête op forums

Er zijn veel forums boordevol studenten van de hele wereld, van wie velen ook op zoek zijn naar respondenten voor hun scriptie. Registreer je voor verschillende forums (maak je geen zorgen, het is vaak gratis) en neem deel aan de gesprekken die mensen al hebben over hun scripties. Het is daarom waarschijnlijker dat ze je enquête invullen als je er naar vraagt.

Sluit je aan bij een vragenlijst uitwisselingsgroep op Facebook

Een andere snelle manier om mensen online te vinden die jouw vragenlijst willen invullen, is via Facebook en andere sociale media. Er zijn verschillende bestaande groepen op Facebook waarin studenten enquête links uitwisselen. Je zult naast je eigen enquêtes plaatsen, ook die van andere studenten moeten invullen. Maar het is een kleine prijs die je moet betalen voor een grote boost aan respondenten die jouw enquête invullen.

Verloot een prijs aan de gelukkige respondent

Toegegeven, deze tactiek gaat je wat geld kosten. Je zult namelijk waarschijnlijk de prijs die je aanbiedt moeten kopen, maar het zou een effectieve manier kunnen zijn om je luie vrienden te stimuleren om jouw enquête in te vullen. Kies een prijs die betaalbaar is, maar ook echt wenselijk. Een goed idee is eens om te praten met lokale bedrijven die populair zijn bij studenten (bijvoorbeeld bars en restaurants). Zo kun je kijken of ze vouchers of deals hebben die je de winnaar kunt aanbieden. Als je eenmaal een prijs hebt, promoot je jouw enquête op voorwaarde dat willekeurig één respondent wordt uitgekozen.

Je kan je kansen op het krijgen van veel reacties nog verder vergroten. Bijvoorbeeld door aan mensen te vragen of ze ook een link naar jouw enquête op sociale media willen plaatsen. Dit zou jou kunnen helpen om mensen te laten deelnemen buiten jouw netwerk.

Stel vragen via de telefoon

Het zou kunnen dat anonimiteit van jouw steekproef geen vereiste is. Dan kan je je vrienden en familie bellen en hen vragen stellen via de telefoon. Mensen negeren vaak een link naar een enquête wanneer ze deze online bekijken, maar ze zullen eerder meewerken als je hen vragen gaat stellen als onderdeel van een normaal gesprek.

Wist je dat…

je in slechts 3 stappen geld kunt verdienen met je oude studieboeken?

1) Vul de ISBN’s van je boeken in en check direct het bod

2) Stuur ze gratis op

3) Ontvang binnen 7 dagen het geld op je rekening

Dit artikel delen: