Scriptie onderwerp kiezen. Tips en voorbeelden

Scriptie onderwerp kiezen. Tips en voorbeelden

september 2, 2019 0 Door Sebastian Beerse

Het is tijd om alles wat je de afgelopen jaren geleerd hebt in de praktijk te brengen. Het is tijd om je scriptie te gaan schrijven. Voordat je daadwerkelijk begint, is het van belang dat je zorgvuldig een scriptie onderwerp kiest. Het scriptie onderwerp beïnvloedt namelijk de resterende afstudeerperiode en je resultaten. Door de volgende tips in gedachte te houden zul je zeker een geweldig onderwerp kiezen en vliegend van start gaan met je scriptie. Daarnaast vind je hieronder een link naar openbare databases vol met scriptie onderwerpen voorbeelden!

Denk aan je sterke punten

Het is van belang om je sterke punten in overweging te nemen bij het kiezen van scriptieonderwerpen. Daarom is het goed eerst te bedenken waar je goed in bent. Wat zijn je interesses en wat zijn je sterke punten die kunnen worden toegepast op een onderzoeksproject? Maar de sterke punten zijn niet beperkt tot enkel je eigen vaardigheden. Jouw connecties met personen of plaatsen kunnen ook grote voordelen bieden ten opzichte van een scriptie onderwerp. Wat zijn jouw beschikbare middelen?  Neem alle beschikbare voordelen mee in je overweging en het kiezen van een scriptieonderwerp wordt stukken eenvoudiger.

Wist je dat…

je in slechts 3 stappen geld kunt verdienen met je oude studieboeken?

1) Vul de ISBN’s van je boeken in en check direct het bod

2) Stuur ze gratis op

3) Ontvang binnen 7 dagen het geld op je rekening

Formuleer eerst een ​​vraag

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet nemen bij het kiezen van een scriptieonderwerp. Maar in de kern is je scriptie of thesis niets meer dan een simpele vraag. Probeer daarom eerst een origineel vraagstuk te bedenken. Het is natuurlijk wel aangeraden om de relevantie van dit vraagstuk voor jouw vakgebied of opleiding mee te wegen.

Houd rekening met je publiek

Of het nu gaat om een ​​scriptieonderwerp of een project op je werk, het is altijd verstandig om je publiek te kennen. Welke begeleider of docent beoordeelt het eindproduct? Wat zijn hun voorkeuren of waar ergeren zij zich aan? Spelen met deze inzichten met betrekking tot het kiezen van je scriptieonderwerp kan mogelijk een aantal grote, tactische voordelen bieden.

Originaliteit, context, uitvoerbaarheid van je scriptie onderwerp

Originaliteit, context en uitvoering zijn absoluut essentiële componenten van een succesvolle scriptie of thesis. Deze componenten zijn voor elk scriptie onderwerp van toepassing. Begin met originaliteit als een doel. Probeer terug te denken aan momenten gedurende je opleiding waarbij alleen jij jezelf iets afvroeg. Deze kleine hersenspinsels kunnen leiden tot de grootste onderwerpen. Als het iets is dat je regelmatig ook van anderen hoort, zal het waarschijnlijk niet voorop lopen op originaliteit. Context en uitvoerbaarheid zijn ook belangrijk bij het kiezen van scriptieonderwerpen. Om de meest relevante scriptie te schrijven, moet je binnen je vakgebied blijven. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar een vraag binnen jouw vakgebied die ook praktisch uitvoerbaar is. De uitvoering van de vraagstelling kan namelijk grote gevolgen hebben voor de rest van je afstuderen.

Scriptie onderwerpen voorbeelden

Je kunt ook inspiratie en extra ideeën opdoen bij enkele scriptie onderwerp voorbeelden in openbare databases. Klik hier voor alle scriptie onderwerpen voorbeelden!

Concluderend,  jouw ultieme scriptie onderwerp zal je betrokken en geïnteresseerd houden gedurende je hele afstudeerperiode. En dit levert het allerbeste resultaat op. Kies een scriptie of thesis onderwerp met deze tips in gedachten, en het komt goed. Veel succes!

Klaar om te beginnen aan je scriptie of thesis? Lees hier ons artikel met de 7 beste tips voor het schrijven van je scriptie!

Dit artikel delen: