De 6 handigste studieboeken die jou helpen afstuderen

De 6 handigste studieboeken die jou helpen afstuderen

mei 26, 2019 0 Door Sebastian Beerse

Afstuderen is spannend, maar helaas soms ook erg stressvol. Gelukkig voor alle studenten van vandaag hebben enkele slimme mensen hun gedachten over hoe te navigeren op jouw afstudeerreis op papier gezet. Hier zijn zes studieboeken die je zullen begeleiden, ondersteunen en inspireren!

Wist je dat…

95% van de studenten met scriptiebegeleiding bij Snelafstuderen.nl sneller slaagt?

Haal een hoger cijfer

Zowel begeleiding op locatie als online mogelijk

Gratis adviesgesprek

Meer informatie

De 6 handigste studieboeken

1. Snel afstuderen! – Feijen, E. Trietsch, P.

Studieboeken 1

€16,50

Snel afstuderen! gaat over de inhoud van je scriptie, hoe je van een vaag idee tot een heldere tekst komt. Maar ook over het proces en je motivatie, hoe je doorbijt als het even tegenzit bijvoorbeeld, en hoe je je begeleider tevreden houdt.

2. Hoe schrijf ik een scriptie? – Eco, U.

Studieboeken 2

Umberto Eco geeft talloze praktische adviezen die het de student gemakkelijker zullen maken een scriptie niet alleen vol goede moed te beginnen, maar ook met plezier af te maken.

3. Een leesbare scriptie – Oosterbaan, Warna

Studieboeken 3

€12,50

In dit boek is er veel aandacht voor het zoeken naar literatuur op internet en in elektronische catalogi. Ook komen de mogelijkheden van sociale media en het schrijven in de Engelse taal aan de orde.

4. Zo doe je een onderzoek – Grit, R., Julsing, M.

 

Studieboeken 4

€19,95

Met ‘Zo doe je een onderzoek’ krijg je praktische handvatten om een onderzoek uit te voeren, met als resultaat een gedegen onderzoeksrapport.

5. Schrijfwijzer Compact – Renkema, Jan

 

Studieboeken 5

€22,50

De nieuwe Schrijfwijzer Compact is bedoeld voor iedereen die weleens schrijft en deskundig advies binnen handbereik wil hebben. Alle regels zijn overzichtelijk gerangschikt en voorzien van een korte uitleg met duidelijke voorbeelden.

6. Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? – Janssens, Nina

Studieboeken 6

€15,00

De auteur – zelf pas afgestudeerd als televisiewetenschapper en werkzoekend – ging op zoek naar inspirerende verhalen uit de praktijk van lotgenoten. Hoe hebben zij het aangepakt, wat zijn hun ervaringen en welke adviezen hebben zij voor jonge werkzoekenden?

Naast deze studieboeken hebben wij ook een aantal artikelen die je op weg kunnen helpen. Lees hier ons artikel met de 7 beste tips voor het schrijven van je scriptie en hier al onze artikelen in de categorie scriptiebegeleiding!

Dit artikel delen: