Het verschil tussen scriptie en thesis

Het verschil tussen scriptie en thesis

november 21, 2018 0 Door Sebastian Beerse

De termen ‘scriptie’ en ‘thesis’ worden tegenwoordig vaak door elkaar gebruikt. Maar wat is nou precies het verschil tussen een scriptie en een thesis? We leggen het hier uit!

Wist je dat…

je in slechts 3 stappen geld kunt verdienen met je oude studieboeken?

1) Vul de ISBN’s van je boeken in en check direct het bod

2) Stuur ze gratis op

3) Ontvang binnen 7 dagen het geld op je rekening

Terminologie

Kort gezegd is het antwoord op deze vraag heel simpel: er is geen verschil. Zowel ‘thesis’ als ‘scriptie’ kunnen gebruikt worden, en geen van beiden is fout. Toch worden deze termen net wat vaker gebruikt om een eindwerk voor het behalen van een andere graad aan te duiden.

Scriptie

De term ‘scriptie’ wordt vaker gebruikt om het eindwerk van een student aan te duiden, als doel om de graad van bachelor of master te behalen. Een scriptie moet aantonen dat een student in staat is om zich volledig in een onderwerp  of probleemstelling vast te bijten. Denk hierbij aan het systematisch ordenen van bestaande literatuur. Uiteindelijk zal over dit onderwerp dan een logische conclusie getrokken moeten worden.

Thesis

De term ‘thesis’ wordt vaker voor een net ander doeleinde gebruikt. Namelijk om het eindwerk van een student aan te duiden, als doel om een PhD titel te behalen. Een student moet hier voor dus eerst een mastergraad hebben gehaald. In deze thesis zal je verschillende stellingen moeten aannemen en deze bewijzen. Hiervoor zal de student zelf de dataverzameling- en ordening moeten doen.

Aan de slag met een scriptie of thesis

Zoals ik hierboven al eerder aangaf, zowel scriptie als thesis mogen gebruikt worden om je afstudeer eindwerk aan te duiden. Het proces om succesvol af te studeren is daarom gelijk voor beiden. De stappen bestaan uit:

  • Afbakenen van je onderwerp
  • Verzamelen van bronnen
  • Ordenen van relevante artikelen
  • Schrijven van je scriptie of thesis

Wist je dat…

je een verpletterende eerste indruk kunt maken door je scriptie kwalitatief te laten printen en inbinden bij Studentendrukwerk.nl?

De allergoedkoopste

Razendsnelle levering

Uitstekende kwaliteit en service

Sta jij zelf op het punt om te beginnen met afstuderen? Of ben jij op dit moment bezig met het schrijven van een scriptie (of thesis)? Lees dan hier ons artikel met bruikbare tips! 

Dit artikel delen: