Enquête voorbeeld. De beste voorbeelden per sector

Enquête voorbeeld. De beste voorbeelden per sector

mei 3, 2019 0 Door Sebastian Beerse

Je plan van aanpak voor het verzamelen van data speelt een cruciale sleutel tot het ontwikkelen van goed onderzoek. Het plan geeft aan hoe je informatie gaat verzamelen van jouw respondenten. Een duidelijk plan voor het verzamelen van gegevens kan stress verlichten en ervoor zorgen dat toekomstige onderzoekers jouw studie kunnen repliceren.

Maar als je dit leest, heb je waarschijnlijk besloten om een online enquête te gebruiken om je hypothese te toetsen. Een uitstekende beslissing! De volgende stap is om dingen in beweging te krijgen. Met andere woorden, de enquête samen te stellen. Dit kan een uitdaging zijn zonder goede begeleiding. Als je je doelen voor je scriptie al hebt gedefinieerd, ben je al op de goede weg. Je hoeft geen expert te zijn om een effectieve online enquête samen te stellen en te verspreiden. Maar door je eigen enquête te vergelijken met ander enquête voorbeeld, kun je ervoor zorgen dat je de best mogelijke gegevens verzamelt.

Wist je dat…

je met Survio GRATIS en gemakkelijk enquêtes kunt maken? Meer informatie

Een uitgebreider maand- of jaarabonnement nodig? Gebruik de unieke kortingscode ‘10OFFSURVIO‘ van Scriptieblog.com en krijg 10% korting!

Meer informatie

Enquête voorbeelden

Je kunt online enquêtes op verschillende manieren gebruiken:

  • Ontvang productfeedback
  • Marktonderzoek uitvoeren
  • Krijg feedback van klantenservice
  • Psychologisch onderzoek

Van productfeedbackbeoordelingen, persoonlijksheidstesten tot formulieren voor evenementregistratie. We hebben een bibliotheek met gratis enquête voorbeelden beschikbaar gesteld speciaal voor jou. Heb je jouw perfecte enquête voorbeeld gevonden? Voeg het desbetreffende logo of merk van jouw school/universiteit of bedrijf toe en je bent klaar om je respondenten te verzamelen!

Hieronder vind je de beste enquête voorbeelden per sector.

 

Enquête voorbeeld

Denk aan plagiaat

Het kan zijn dat je een hele interessante enquête tegenkomt. Eentje die bijna volledig aansluit bij de enquête die je zelf voor ogen had voor je eigen onderzoek. Doe hier dan wel voorzichtig mee! Neem deze enquête dan niet exact over. Deze enquêtes hebben open toegang en dus voor iedereen zichtbaar. Ze kunnen door iedereen worden gebruikt als een bron van informatie.

Klaar om je eigen enquête te gaan maken? Lees hier ons artikel met de 7 factoren die je absoluut niet mag missen. Of moeite met het verzamelen van voldoende respondenten? Lees hier ons artikelen met tips!

Dit artikel delen: