Zo maak je een pakkende titelpagina of titel voor je scriptie

Zo maak je een pakkende titelpagina of titel voor je scriptie

juli 7, 2019 0 Door Sebastian Beerse

Wat is het eerste dat in je opkomt als je een opdracht krijgt om een scriptie of thesis te schrijven? Je herinnert je waarschijnlijk gelijk de belangrijkste delen van elk scriptie. Zoals de introductie, de resultaten en de conclusie. Natuurlijk moet jouw onderzoek ook zo informatief en spannend mogelijk zijn. Je zult waarschijnlijk uren, dagen of zelfs weken besteden aan het kiezen van de meest geschikte onderzoeksmethoden (lees hier ons artikel over hoe je het beste een scriptie planning kunt maken). Het is ook onwaarschijnlijk dat je de tijdrovende analyse van alle nuttige bronnen en verwijzingen zult kunnen vermijden. Als je zoveel aandacht schenkt aan de hoofdinhoud van je scriptie, kan dat ertoe leiden dat studenten iets wezenlijks vergeten. Zoals de titelpagina of titel van je scriptie.

Wist je dat…

je in slechts 3 stappen geld kunt verdienen met je oude studieboeken?

1) Vul de ISBN’s van je boeken in en check direct het bod

2) Stuur ze gratis op

3) Ontvang binnen 7 dagen het geld op je rekening

De titel en titelpagina is een van de meest cruciale kwesties van een scriptie of thesis . Het is een essentieel onderdeel van je eindwerk, omdat het het eerste is wat je publiek (de lezer) zal zien. Ook zal op basis van deze pagina een lezer beslissen of je onderzoek de moeite waard is om te lezen en in detail te bestuderen. In dit artikelen leggen we je uit hoe je maken van je titelpagina het beste aan kunt pakken!

Indeling en functies van je scriptie titel

De titelpagina van jouw onderzoek is een stap verder naar het hoogste cijfer en meest succesvolle resultaat. De titelpagina van jouw scriptie bevat de volgende onderdelen:

  • Onderzoeksonderwerp
  • Auteur (en co-auteurs, als die er zijn)
  • Onderwijsinstelling
  • Datum van indiening.

Zoals je ziet, geeft een titelpagina op de een of andere manier de basis van je scriptie of thesis weer. Bovendien hebben mensen de neiging om een ​​boek (en ook een academische artikel) te beoordelen aan de hand van de omslag. Het is daarom ook het uiterlijk en de afwerking van je scriptie belangrijk om een verpletterende eerste indruk te maken. Lees hier onze tips! Dus nu de hoofdvraag: hoe schrijf je een titelpagina voor een scriptie op de juiste manier? Allereerst wordt meestal dit hoofdformat gebruikt voor elk onderzoeksartikel: APA.

Wist je dat…

je een verpletterende eerste indruk kunt maken door je scriptie kwalitatief te laten printen en inbinden bij Studentendrukwerk.nl?

De allergoedkoopste

Razendsnelle levering

Uitstekende kwaliteit en service

APA: stapsgewijze richtlijnen

Een APA-indeling bestaat in de regel uit de volgende onderdelen:

  • Titel
  • Persoonlijke gegevens
  • Koptekst (‘Running Head’)
  • Paginanummer

De titel van je onderzoeksverslag moet midden op de pagina worden geschreven, ongeveer halverwege. Je moet een volledige titel (onderwerp) van jouw scriptie schrijven. Probeer het interessant en spannend te maken voor je publiek. Zorg dat je titel zowel de lading dekt van je onderzoek, maar ook aantrekkelijk is. Houd je titel hierbij wel zo kort mogelijk, en hanteer een actieve schrijfstijl. Gebruik de aanbevolen Times New Roman, 12pt. Dan volgt een deel ‘persoonlijke gegevens’, waaronder jouw volledige naam, onderwijsinstelling en de datum waarop je jouw scriptie gaat indienen. Deze persoonlijke informatie moet onderaan de pagina worden geschreven en in het midden worden geplaatst. Er kunnen ook enkele speciale vereisten van jouw desbetreffende school of universiteit zijn. Zoals het vermelden van je begeleider of de graad van jouw scriptie.

De koptekst, ook wel ‘Running Head’ genoemd, is de kop die op elke pagina van jouw scriptie moet worden gebruikt. Dit is een korte versie van de hoofdtitel (maximaal 50 tekens) en lijn deze bovenaan links uit. Tot slot het omgaan met een paginanummers:, houd er rekening mee dat het moet worden gescheiden van de ‘Running Head’ door op elke pagina rechts uit te lijnen.

Veel succes met het maken van een pakkende titelpagina of titel voor je scriptie!

Dit artikel delen: